News for Denmark

 Page 1 of 17   Next›  Last» 

Kampagnefilm til unge om elektromagnetisk stråling
Denmark Created: 3 Mar 2015
Vi er meget stolte af at kunne præsentere denne kampagnefilm rettet mod unge. Det er en flot og oplysende kampagnefilm
om unges forbrug af trådløs teknologi, som er meget dygtigt udarbejdet af 5 elever fra 9. klasse på Fuglsanggårds-skolen i Virum.

Se filmen her:
https://www.youtube.com/watch?v=nL4N4jjeSyE

Eleverne har lavet en kampagne-film ifm. med en projektopgave om "elektromagnetisk stråling, og dets påvirkning på helbredet". De 3 minutters film, skal fungere som en øjenåbner, til dem der ikke kender til problemet, og som en påmindelse til dem der allerede kender til det. Filmen indeholder fakta om elektromagnetisk stråling, hvor tit vi er i kontakt med elektroniske enheder samt hvilke helbredsproblemer man kan få af strålerne. Filmen viser en almindelig drengs synsvinkel, i hans almindelige hverdag. Vi ser ham fra han står op, spiser morgenmad, går i skole, er i skolen, spiser aftensmad, og går i seng. Alt imens, han har mobilen eller computeren fremme. Selv når han skal sove, har han mobilen liggende ved siden af sig!

Click here to view the source article.
Source: EHS Foreningen, 21 Feb 2015

Letter to the Danish Parliament’s Health and Prevention Committee
Denmark Created: 2 Mar 2015
Audience, 19 mars 2013: The increasing aggravation of the health status of the population with particular focus on neurological/neuropsychological injuries as a result of electromagnetic radiation.

Exposure to electromagnetic fields (EMF), especially from radio frequency (microwave frequency) radiation (RFR/MWR) from mobile phones and mast transmitters (GSM, 3G, 4G) wireless (DECT) phones, wireless laptops, tablets, e-readers, wireless networks (Wi-Fi, WLAN, Wi-Max, TETRA, etc.) wireless meters ("smart meters") for measuring electricity, water and heating consumption as well as a wide range of other wireless technology, is threatening public health. In 2011, The World Health Organisation (IARC) updated its warning about the risks to the individual, the environment and professional life, of cancer as a result of radiation from this technology. The radiation represents not only a risk for developing cancer, but also other diseases. The health and functional capacity of current and future generations is in jeopardy.

*SNIP* ...read the entire letter (PDF) via the source link below.
Click here to view the source article.
Source: Eva Theilgaard Jacobsen / Susanne Bølling, 03 Mar 2013

Det intelligente hjem er en indbydelse til indbrud
Denmark Created: 28 Feb 2015
Hvis dit hjem er fyldt med trådløs smart styring af døre, gardiner, vinduer og varmesystem, så har du også leveret en ret detaljeret profil af dig selv og din families livsmønster, som uden de store problemer kan aflæses af uvedkommende og bruges til planlægning af indbrud.

Det viser forskning udført af professor Christoph Sorge og et hold forskere på det sydtyske Universität des Saarlandes.

"Mange af systemerne beskytter ikke tilstrækkeligt mod, at udenforstående kan få adgang til dem," siger Christoph Sorge.

En mini-pc er nok

I et forsøg brugte forskerne en mini-pc på størrelse med en pakke cigaretter til at "aflytte" det trådløse home automation system (HAS) hos to frivillige familier. På den måde kunne forskerne afgøre præcis hvor meget data om brugerne, et almindeligt HAS-system afslører.

Forskerne havde ikke adgang til andre oplysninger om de "aflyttede" familier.

Resultatet viser, at ukrypterede systemer afslører store mængder data til alle, som kan få adgang til dem. Og man har ikke brug for hverken særlig viden om systemet eller om brugeren af det, for at få adgang til data.

"Disse data kan analyseres, og på den måde kan man få adgang til systemkommandoer og statusmeddelelser - elementer, som afslører ganske meget om beboernes opførsel og vaner, og som kan bruges til at planlægge et indbrud," siger Christoph Sorge.

"Vi kunne finde ud af, hvornår huset var tomt, og hvordan mønstret var for funktionen af ventilations- og varmesystemet," fortæller han.

Analysen kunne forskerne bruge til at opbygge profiler for familiemedlemmerne.

Krypterede systemer afslører for meget

Selv krypterede systemer kan bruges til analysen. Antallet af krypterede meddelelser bidrager i sig selv til at afgøre, hvornår huset er tomt, viser forskningen.

Forskerne konkluderer ikke overraskende, at der forestår et ret stort arbejde med at sikre systemerne til de smarte hjem. Resultaterne af forskningen bliver fremlagt på en konference i Oxford 25. juli.
Click here to view the source article.
Source: Jyllands Posten Finans, Niels Veileborg, 28 Feb 2015

Farlig mobilstråling spreder sig
Denmark Created: 13 Jan 2015
Mobiltelefoner og trådløse forbindelser er jo rigtigt godt, men for at signalerne kan komme rundt i alle kroge af landet, så skal der sættes master op.

I øjeblikket er der godt 13.000 mobilmaster i Danmark, og flere er på vej.
Alene i vores bydele er der i øjeblikket 150 master, og der er 27 nye på vej.

Og det ser jo ganske fredeligt ud med sådan nogle master, men fra masterne udsendes der radiofrekvent stråling, som kan være skadelig.
Det mener eksempelvis Det europæiske miljøagentur, der advarer om, at der kan være en sundhedsrisiko ved den radiofrekvente stråling.

Modsat mener den danske sundhedsstyrelse, at der ikke er nogen sundhedsfare ved mobilmaster.

Men hvad siger en lægelig ekspert.
Vi har talt med John Jalving, der er speciallæge, som er ekspert i netop mobilstråling.

---
Vi har i øvrigt prøvet at få en kommentar fra Sundhedsstyrelsen, men indtil videre forgæves.

Men hvor meget stråling kommer der egentlig fra sådan nogle mobilmaster?
Det spørgsmål sendte vi videre til el-installatør Vagn Larsen, der er specialist i stråling fra mobilmaster.
Lad os se, hvad han fik ud af at måle ved en tilfældig mast i Vanløse.

Se video interviewene her:
http://vimeo.com/116592450
Click here to view the source article.
Source: TV Bella, Bo Lillesøe, 12 Jan 2015

Flere søger behandling for hovedpine
Denmark Created: 21 Nov 2014
Hovedpineambulatoriet har de seneste år modtaget et stigende antal patienter fra hele landet.

De fleste kender den bankende smerte i tindingen eller prikkende smerter lige bag øjnene. Hovedpine er en udbredt lidelse og de seneste år har et stigende antal borgere søgt behandling for smerterne.

Det oplever man på Hovedpineambulatoriet i Esbjerg, hvor blandt andre ledende overlæge Marry-Jette Rasmussen tager imod patienterne:

- Der kommer rigtig rigtig mange, og de kommer jo fra hele landet, så vi har nok at lave, siger hun.
Effektiviseringer skyld i hovedpine

Hovedpineambulatoriet i Esbjerg åbnede i 2011, og en del af forklaringen på det stigende antal patienter, skyldes ifølge Marry-Jette Rasmussen, at folk lige skulle opdage stedet:

- Men det skyldes også, at der bliver flere og flere patienter med hovedpine i det hele taget. Jeg tror, at det skyldes den effektivisering, der sker på mange arbejdspladser, og det giver stress og hovedpine, siger hun.
Neurologbesøg giver kortere ventetid

Hovedpineambulatoriet i Esbjerg har haft ventelister på op mod 700 patienter. Så man har valgt at lukke for tilgangen af patienter, som bliver henvist fra egen læge.

Nu kræver det et besøg hos en neurolog, før man kan blive henvist til et forløb på ambulatoriet. Det gør, at ventetiden i Esbjerg nu er nede på 2-3 måneder.
Click here to view the source article.
Source: DR.dk, Stine Mie Kristiansen og Anton Gundersen Lihn, 21 Nov 2014

Kilder: USA bruger falske telefonmaster på fly til at indsamle mobildata
Denmark Created: 14 Nov 2014
Myndighederne i USA indsamler store mængder data fra mobiltelefoner ved hjælp af en slags falske telefonmaster placeret på fly.

Det skriver avisen Wall Street Journal, der har talt med en række anonyme kilder med kendskab til metoden.

Ifølge avisen er mobilmasterne placeret på mindre fly, der regelmæssigt flyver fra mindst fem større amerikanske lufthavne og afdækker størstedelen af USA.

Ved hjælp af de falske mobilmaster kan amerikanske myndigheder samle data fra både kriminelle og uskyldige amerikanere uden at bede de store mobiloperatører om tilladelse.

Kan indsamle data fra masser af telefoner

Udstyret bruges i Boeing-producerede Cessna-fly og manipulerer folks mobiltelefoner til at tro, at de kommunikerer med normale mobilmaster. Dermed får myndighederne adgang til store mængder private data.

I løbet af en enkelt flyvning kan flyene angiveligt indsamle data fra titusindvis af mobiltelefoner.

Målet med de falske master er ifølge Wall Street Journal officielt at lokalisere mistænkte kriminelle. Systemet er så præcist, at det kan finde frem til en person med blot tre meters usikkerhed.

Programmet er angiveligt drevet af U.S. Marshals Service, der ligger under det amerikanske justitsministerium. Systemet har været anvendt siden 2007.

Lever op til krav

Ifølge Wall Street Journal har programmet meget til fælles med et andet program, som bliver benyttet af efterretningstjenesten NSA, der indhenter samtaledata fra millioner af mobiltelefoner hver dag både i USA og resten af verden.

En topembedsmand fra USA's justitsministerium ønsker hverken at be- eller afkræfte eksistensen af de falske master. Embedsmanden understreger, at justitsministeriet lever op til de gældende lovkrav på området.

//ritzau
Click here to view the source article.
Source: Politiken, ritzau, 14 Nov 2014

Olle Johansson lecture: Health effects of electromagnetic fields
Denmark Created: 9 Oct 2014
Olle Johansson at the Open Mind Conference 2014, Copenhagen.

Watch the video of the lecture here:
https://www.youtube.com/watch?v=mN1nl9GNpUU

"Health effects of electromagnetic fields" Olle Johansson is associate professor at the Experimental Dermatology Unit, Department of Neuroscience, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden.

He is a leading authority in the field of EMF radiation and health effects. He has also been a professor in basic and clinical neuroscience at the Royal Institute of Technology in Stockholm.

He has published more than 650 original articles, reviews, book chapters and conference reports within the field of basic and applied neuroscience, dermatoscience and health effects of electromagnetic fields.

His studies have been widely recognised in the media, including newspapers, radio and TV, as well as on the Internet, both nationally and internationally. He has on-going international scientific collaborations with e.g. Japan, Brazil, South Africa, Serbia, Germany, the UK and the USA.

Olle Johansson’s presentation covers the historic background of electricity and electromagnetic fields, how suspicions arose early on concerning fields and signals producing negative health effects and how this led to today's global public discussion about the subject. It will also touch upon the functional impairment electro hypersensitivity.

The lecture will go into depth about the scientific research results regarding the health effects of electromagnetic fields and the urgent need for independent research projects that need to be initiated to ensure our public health.

These projects should be entirely independent of all types of commercial interests as public health cannot have a price-tag. This is the responsibility of the democratically elected body of every country.

The body of evidence on EMF requires a new approach to protection of public health; the growth and development of the fetus, and of children; and argues for strong preventative actions. These conclusions are built upon prior scientific and public health reports documenting the following:

1) Low-intensity (non-thermal) bioeffects and adverse health effects are demonstrated at levels significantly below existing exposure standards.

2) ICNIRP and IEEE/FCC public safety limits are inadequate and obsolete with respect to prolonged, low-intensity exposures.

3) New, biologically-based public exposure standards are urgently needed to protect public health world-wide. 4) It is not in the public interest to wait.
Click here to view the source article.
Source: Open Mind Conference 2014, Prof. Olle Johanssen, 05 Oct 2014

Høj stråling øger cancerrisiko
Denmark Created: 20 Aug 2014
Med mange mobilmaster og wifi-spots overalt er Danmark et af verdens mest bestrålede lande.

Pressen skriver ofte om yderområder, som siges at være uden mobildækning. Faktum er imidlertid, at vi er et lille land med en supergrundig dækning, efter at teleindustri, regioner, KL og Folketinget indgik en aftale i 2012 om minimum 98 pct. dækning.

Selv teknologiførende lande som Storbritannien og USA har færre master pr. indbygger end os. I år har alene Telia planlagt 400 nye master, hvoraf 80 kommer til at stå i sommerhusområder.

Det er svært at finde steder, hvor ingen operatør dækker, hvilket er skadeligt for folkesundheden. Pressen burde skrive om den juridiske og sundhedsmæssige del af sagen, da der er kommet tunge beviser for, at selv ældre, mere gennemprøvede, mobilsignaler kan fremme cancer.

Disse fakta har fået Europarådet til at advare om elektromagnetisk strålings effekt på cancer, og WHO har opgraderet mobilstråling til kategori 2B (potentielt kræftfremkaldende, som f.eks. pesticider).

Andre studier peger på bivirkninger i form af f.eks. søvnforstyrrelser, ADHD og hovedpine. Samlet har vi et billede af en række diffuse symptomer, som de praktiserende læger for nuværende ikke er klædt på til at håndtere.

Et samlet overblik

Hvis man ønsker et samlet overblik over bivirkninger, eksisterer ”Bioinitiative Report”, en samling af 1.800 uafhængige strålingsstudier. Researchen dækker bl.a. universitetsforskning fra USA, Indien, Italien og Sverige og er ikke finansieret af industriinteresser.

Rapporten rummer eksempelvis data om potentielle gendefekter. 83 pct. af de seneste 61 studier om genpåvirkning (2007-2014) fortæller os, at vores celler ændres sundhedsmæssigt gennem oxidativ stress fra stråling. Hvad angår cancerrisiko ved brug af trådløs telefoni, er denne beskrevet og endelig fastslået af bl.a. Hardell-gruppen fra svenske Ørebro Hospitals kræftafdeling.

Gennem efterundersøgelse påvises en signifikant sammenhæng, der bekræfter tidligere fund fra 2007-2009 imellem langtidsbrug af trådløs teknologi og ondartede hjernesvulster samt hørenervebeskadigelser.

Herhjemme læner industri og myndigheder sig ofte op ad det danske kohortestudie delfinansieret af mobilindustrien. Studiet viste ingen fare på færde og blev stærkt kritiseret af et videnskabeligt EU-kommissionspanel for tendentiøs udvælgelse af forsøgsdata. Man havde ”glemt” flere svenske studier, som WHO har rost.

Forsigtighedsprincippet

På baggrund af de seneste fakta fra uafhængig forskning vælger man i flere og flere lande at anvende forsigtighedsprincippet, hvorefter forurening med evt. uoprettelige skader ikke må udsættes pga. videnskabelig usikkerhed.

I europæiske nationer som Schweiz, Østrig og Rusland findes lovgivning, som opererer med strålingsgrænser, som er mere end 100 gange lavere end i Danmark. I franske skoler har man endda forbudt mobiltelefoner og wifi af hensyn til indlæring.

I mere eksotiske lande oplever man også mere ansvarlighed. De indiske sundhedsmyndigheder har nedsat grænseværdier for elektromagnetisk stråling med 90 pct., og i Brasilien forbød storbyen Belo Horizonte for et par år siden mobilmaster og mobilsendere inden for en radius af 500 m fra boliger.

Desværre er det som oftest muligt at opstille master eller sendere på dansk grund ved siden af bolig og erhverv – med mindre der er tale om fredede arealer eller bygningsteknik, som overskrider lokalplaner.

Hjernecancer

Dette udnytter industrien, da vi inden for det sidste halve år har set en eksplosion af mobilmaster og 4G-sendere på taget af bygninger. Masteloven fra 2005, som oprindeligt sigtede efter at minimere antal master, synes ganske enkelt ikke at fungere.

Hjernecancer og modermærkekræft er steget kraftigt herhjemme, efter mobilerne kom til, og med de stadigt kraftigere sendestyrker/signaler er udviklingen ikke til at knække uden forebyggelse, så det gælder om at sætte ind nu.

AF:
Helge Volkmann, læge
Carsten Vagn-Hansen, læge
John Jalving, speciallæge, lektor emeritus
Søren Lillesøe, PR-konsulent, forfatter, Morelhaven 34, Taastrup
Click here to view the source article.
Source: Jyllands Posten, Volkmann et al, 20 Aug 2014

Skolepigers karseforsøg gik verden rundt: Nu har forskere gentaget forsøget
Denmark Created: 27 Jul 2014
Fem piger fra Nordjylland lavede det populære karseforsøg, og nu har forskere gentaget forsøget - Det viser chokerende resultater, og pigerne er stolte af det.

Fem piger på Hjallerup skole i Nordjylland havde aldrig i deres liv drømt om, at deres karseforsøg skulle gå verden rundt. Men det gjorde det.

Forsøget gik i sin tid ud på, at pigerne satte seks bakker karsefrø ind i et rum uden stråling, og seks bakker ind i et andet rum ved siden af to routere, der cirka havde samme type stråling som en almindelig mobil.

Det viste sig, at efter 12 dage med observering, måling og vejning, at karsefrøene ved siden af routeren ikke var vokset, og nogle af karsefrøene endda var døde.

Forsøget fik så meget opmærksomhed, at dr.dk-artiklen om pigernes forsøg pt. ligger på førstepladsen over de historisk mest 'likede' artikler på de sociale medier ifølge forskningsprojektet 'I Like'.

Og forsøget har optaget pigernes biologilærer lige siden. Han var selv overrasket over pigernes dramatiske resultater.

- Det er jo egentlig forfærdeligt, at man ikke er mere opmærksom på, hvad stråling kan gøre. Jeg ved ud fra flere forsøg nu, at det kan indikere fare, fortæller Kim Horsevad, biologilærer på Hjallerup Skole.

Han forklarer, at han blev kontaktet af mange udenlandske medier og forskere, efter pigerne stoppede på skolen.

- Det er jo herligt, og jeg er meget taknemmelig for at have været med til at undervise så dygtige elever.

Forsøg i udlandet med samme resultater
Efterfølgende er der foretaget mange lignende forsøg med elektromagnetisk stråling, fortæller biologilæreren.

- Der har været et hvidløgsforsøg i Canada, hvor økologiske hvidløg blev udsat for stråling, og omkring 40 procent af dem opnåede ikke samme kvalitet som dem uden stråling.

- Også lignende forsøg blev lavet i Holland, hvor man såede asketræer i nærheden af vejarbejde, som så havde svært ved at gro, siger han.

Ifølge Kim Horsevad kan han tale længe om forsøg i samme boldgade blandt andet med myrer, bier, bananfluer og planter.

En af dem, som valgte at gennemføre præcis samme forsøg som pigernes, men på et højere videnskabeligt plan, er svenske lektor Olle Johansson fra Karolinska Institutet i Stockholm.

- Vi så på pigernes imponerende resultater, så vi var nogle forskere, der gerne ville påvise endnu bedre studier på dette område. Det var dog svært at få økonomisk støtte til projektet, men det lykkedes dog alligevel, siger Olle Johansson, lektor på afdelingen for neurologi, til Ekstra Bladet.

Stråling påvirker menneske-hjernen
Han forklarer, at forsøget og resultaterne først bliver offentliggjort i en rapport i 2015, men at han allerede nu kan afsløre dramatiske resultater.

- Til vores store overraskelse, så kan vi genkende samme billede som pigernes. Vi var meget omhyggelige og gjorde vores bedste. Vi prøvede at bytte om på karsen med/uden stråling, og strålingen havde en ekstrem effekt på karsen, så snart den blev udsat for det, fortæller forskeren.

Ifølge Olle Johansson, så er han både bekymret, men også skræmt over, hvordan elektromagnetisk stråling kan påvirke naturen, dyr og mennesket i fremtiden.

- Hvad kan resultatet betyde for mennesker?

- For hver dag bliver jeg mere og mere bekymret i takt med, at flere og flere forsøg viser samme resultater. Man har blandt andet lavet forsøg med myrer, som flytter deres æg og hjem, hvis de bliver udsat for stråling, og laver området til et toilet i stedet, men det er jo ikke let for mennesker.

- Uanset hvor man befinder som menneske, så bliver vi udsat for konstant stråling, som er umuligt at bevæge sig væk fra. Ser man på menneskelige studier, så kan stråling påvirke hjernen.

Derfor overrasker det lektoren mest, at folk ikke tager disse forsøg seriøst nok. Her tænker han på blandt andet på politikerne og myndighederne -og ikke forældrene.

- De burde arbejde for befolkningen. Hvor mange gange skal disse forsøg laves før nogle lytter og tror på det?, men ingen gør noget, og det er skræmmende, mener han.

Olle Johansson bedste råd til mennesket er at undgå stråling fra mobil og andet teknisk udstyr om natten.

- Mange studier viser, hvordan stråling påvirker søvnkvaliteten. Det er et stort problem, som man bør tage seriøst.

Pigerne er stolte
Ekstra Bladet har talt med både Lea Nielsen og Mathilde Nielsen, som blandt andet var med til at lave karseforsøget. De er begge overraskede over, at nogle af de dygtigste forskere i verden, på dette området, har gentaget deres eksperiment og lavet lignende forsøg.

- Det er jo vildt. Vi var selv meget overraskede over forsøget, men endnu mere overrasket over, at det blev så omtalt, fortæller Lea Nielsen, som efter sommerferien skal på Dronninglund Gymnasium.

- Jeg sigter mod at blive dyrlæge, men jeg er ikke sikker. Men jeg har valgt naturvidenskabelige fag på højt niveau, siger hun og afviser ikke, at hun skal lave flere videnskabelige forsøg i fremtiden.

Mathilde Nielsen skal på samme gymnasium efter et år på efterskole.

- Det er vildt, at det kan blive ved, siger hun og forklarer, at selv om de alle fem piger blev spredt fra alle vinde sidste år, så er de løbende blevet kontaktet, når lignende forsøg i udlandet er blevet foretaget.

- Vi er da stolte, for det er stort, at folk eksempelvis i USA taler om vores karseforsøg, griner hun.

Sidste år fik pigerne 5. pladsen for deres karseforsøg i konkurrencen 'Unge Forskere'.
Click here to view the source article.
Source: Ekstra Bladet, Lærke Kjær, 27 Jul 2014

Sundhedsstyrelsen bør radikalt reorganiseres
Denmark Created: 26 Jun 2014
Styrelsens manglende kompetencer går mange år tilbage og der er nye på vej.

Dagens Medicin bragte i nr. 14/2014 et indlæg, ‘Karaktermordet på Sundhedsstyrelsen’ af Peter Schwarz (PS), formand for Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).

Det er beskæmmende, at Sundhedsstyrelsen bruger PS som lakaj til at forsvare sig offentligt imod de anklager, der er rejst mod Sundhedsstyrelsen af bl.a. EPSO. PS fremhæver, at Sundhedsstyrelsen ikke har finansielle rammer og ikke bliver bakket op, så de får autoritet til at handle proaktivt. Dette er i strid med sandheden.

Sundhedsstyrelsens manglende kompetencer går nemlig mange år tilbage. Jeg vil blot nævne få skandaler: Boneloc-skandalen 1990-1995, Vioxx-skandalen 1999-2004, Omniscan-skandalen 1993-2011, Arne Mejlhede-skandalen 2011-2013.

Der er for mig ingen tvivl om, at hvis Sundhedsstyrelsen ikke reorganiseres, kommer der mange skandaler i de kommende år. Inkompetente og korrupte medarbejdere skal fjernes!

Kommende skandaler er: HPV-skandalen, fejlagtig opbakning til Forskningscenteret for Funktionelle lidelser (FFL), tilladelse til tvangsindlæggelser, tvangstilbageholdelser og tvangsbehandlinger af patienter samt Sundhedsstyrelsens benægtelse af, at mobiltelefoni og trådløs teknologi kan være årsagen til en 40 pct. stigning i kræft i hjernen og centralnervesystemet fra 2003-2012.

Det er tankevækkende, at fortalere for tvivlsomme ‘videnskabelige’ undersøgelser alle har økonomiske relationer til medicinalindustrien. Det burde være en pligt at oplyse dette forud for offentliggørelse af artikler.

Det er derfor glædeligt, at flere partier kræver, at Sundhedsstyrelsens skandalesager skal kulegraves (Ugeskrift for Læger, 12.06.2014).
Click here to view the source article.
Source: Dagens Medicin, Dr. Stig Gerdes, 25 Jun 2014

 Page 1 of 17   Next›  Last» 
 News item: