News for Denmark

 Page 1 of 19   Next›  Last» 

Brug af sovepiller til børn eksploderer
Denmark Created: 6 May 2016
Vågne timer på hovedpuden bliver i stigende omfang løst med medicin blandt børn og unge.

Særligt danske børn og unge med fysiske og især psykiske lidelser som adhd har så store problemer med at falde til ro, at de i kraftigt stigende tal får ordineret sovemedicin - en medicin, som i vid udstrækning kun er beregnet til ældre mennesker. Det skriver Berlingske.

På bare fem år er der stort set sket en fordobling i antallet af børn og unge, som får udskrevet sovemidlerne magistral melatonin og Circadin.

Sidste år indløste 12.381 danskere under 25 år mindst én recept på præparaterne mod 6391 tilbage i 2011.

Alene fra 2014 til 2015 steg antallet af unge, som fik ordineret sovemedicin, med 20 procent, fremgår det af en opgørelse fra Lægemiddelstyrelsen. Styrelsen har kun en opgørelse for personer under 25 år - ikke for de enkelte aldersgrupper.

Udviklingen vækker bekymring blandt såvel børnelæger som børne- og ungepsykiatere og patientorganisationer og får nu Lægemiddelstyrelsen til at bebude en nøjere granskning og analyse af, hvilke børn og unge som får ordineret præparaterne, og om brugen i det hele taget følger de faglige anbefalinger på området.

Børnelæge Jesper Brandt Andersen, som i årevis har fulgt området tæt, vurderer over for Berlingske, at en stor del af medicinen udskrives af praktiserende læger "med manglende ekspertise og uden forudgående præcis diagnostik, afgrænsning af søvnforstyrrelsen og forsøg på behandling på anden vis".
Click here to view the source article.
Source: Avisen.dk, Ritzau, 05 May 2016

Væk med smartphonen: Sådan skifter du til en gammeldags telefon
Denmark Created: 12 Apr 2016
Det er blevet moderne at skille sig af med ting for at leve mere simpelt. Men at give comeback til den gamle telefon kræver lidt benarbejde.

Kan du huske livet før smartphonen?

I dag er det svært at forestille sig en hverdag, hvor man ikke har telefonen med sig rundt og dermed nyheder, e-mail og Facebook lige ved hånden.

Men for tiden breder en trend sig, hvor det handler om at gøre livet mere simpelt.

Downsizing er blevet det nye sort, og Ritzau Fokus har undersøgt, hvordan man folder fænomenet ud i praksis, når det handler om mobiltelefoner.

Kan det overhovedet lade sig gøre at gå tilbage til en gammeldags mobil?

Det korte svar er: Ja.

- Men der vil være en del benarbejde forbundet med det, konstaterer Steen Jørgensen, der er chefredaktør for hjemmesiden mobil.nu.

Mange har måske en gammel Nokia 6310 liggende i en skuffe. Eller en Motorola StarTac 75 eller Sony Ericsson T68i. Fælles for alle disse modeller er, at de stort set kun kan de helt basale ting - telefoni og SMS.

Måske har de en webbrowser-funktion, men:

- Det vil gå så langsomt, at det stort set kan være lige meget, siger Steen Jørgensen.

Har du ikke selv en gammel mobil, så er det ikke det lokale elektronikvarehus, du skal sætte din lid til.

- Den slags modeller forhandles ikke længere. Men du kan sagtens finde dem billigt på eBay eller Amazon, og det samme gælder for opladerne, siger Steen Jørgensen.

Hvis du har fundet en gammel telefon på loftet, er batteriet sandsynligvis dødt. Igen skal du på nettet, for eksempel batteribyen.dk, hvor du kan finde alt, hvad hjertet kan begære af batterier.

Og så er der SIM-kortet. Hvis du planlægger at flytte dit nuværende SIM-kort over i din gamle telefon, så støder du formentlig på en udfordring. I dag er de fleste SIM-kort nemlig såkaldte nano-SIM eller micro-SIM, mens gamle mobiler typisk kører på standard SIM-kort, der er på størrelse med en fingernegl.

- Du kan bede dit teleselskab om at sende dig et nyt. De vil dog nok tage lidt penge for det, siger Steen Jørgensen.

Hvis du er nået så langt, at telefonen er ladet op og du har det rette SIM-kort, så kan du komme ud for endnu et benspænd. Telefonen kan være låst til den teleoperatør, som var en del af pakken, da den blev købt.

Også dette problem findes der råd for på nettet. Her har forskellige firmaer har specialiseret sig i at hjælpe med at låse din telefon op, hvis du ikke kan få teleselskabet til at danse med.

- Det er ofte bøvlet eller umuligt at få udleveret koden, især hvis teleselskabet kræver at man ved, hvilket telefonnummer telefonen har været købt med i sin tid. Jeg har hjulpet mange med at få deres telefon låst op, siger indehaver fluii.dk, Esben Sunddal Hansen.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal kalder downsizing for "fremtidens valg", hvor forbrugeren forholder sig mere kritisk til moderne teknologi.

I dag har mange nemlig en tendens til bevidstløst at adoptere "hele pakken"

- Internettet er kommet for at blive, så vi kommer ikke til at se mange, der vender ryggen fuldstændig til det digitale samfund. Men flere vil begynde at bruge medierne klogere og mindre. Opstille flere regler. Og det giver god mening, siger Birthe Linddal.

Tjekliste - Fra smartphone til dumbphone:

*Anskaf det rette SIM-kort. Smartphones kører med nano eller micro SIM. En ælde telefon har typisk et standard SIM-kort. Dit teleselskab kan - mod betaling - forsyne dig med det kort, du skal bruge.

*Køb et nyt batteri og en oplader. For eksempel via batteribyen.dk eller eBay.

*Få det teleselskab, som fulgte med den gamle telefon, til at ophæve eventuelle spærringer på telefonen.

*Er du skeptisk, så husk, at en gammel telefon i hvert fald har én stor fordel: Den kan, fuldt opladet, holde op til to uger, før den skal lades op igen.

Kilde: mobil.nu
Click here to view the source article.
Source: Avisen.dk, Ritzau, 12 Apr 2016

Myter og fakta om trådløs forurening
Denmark Created: 3 Apr 2016
Danske politikere fortier informationer om skadelig strålepåvirkninger - Det gør EU også - Og medierne er ligeledes tavse.

Ganske som på klimaområdet foregår der en kamp om myter og fakta i trådløse samfund, der styres af EU direktiver.

Myten om "No Risk" blev skabt ud fra et manipuleret dansk cohorte, det vil sige forløbsstudie i Kræftens Bekæmpelses regi.

Myten om, at kun signalers strømstyrke i watt er relevant for grænseværdier, stammer fra den private organisation ICNIRP.

Myten om, at der kun er helbredsrisiko ved en opvarmningseffekt, kommer fra EU udvalget SCENIHR.

Hertil kommer det fortiede. EU, danske politikere og medier, der satser på økonomisk vækst, fortier:

- Videnskabelig biofysisk dokumentation af non-termale, det vil sig ikke opvarmnings-skadevirkninger på et cellulært plan.

- Biofysisk udmelding om, at modulerede og pulserende signaler som wi-fi er særlig helbredsnedbrydelige, samt at Frankrig i januar 2015 vedtog en lov, der forbyder wi-fi routere på opholdssteder, hvor børn mellem nul og tre år opholder sig.

- Biofysiske forudsigelser om tidens kraftige stigning af leukæmi, hjernekræft og prostatakræft hos børn og unge (300 procent).

Tilsigtet bliver der sået tvivl om skadelige følgevirkninger af den stigende trådløse forurening. Heldigvis er der fakta og informationsmateriale på lødige NGO hjemmesider:

Se http://www.iemfa.org hvor forskere søger at råbe WHO og politikere op.
Se http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk hvor den franske lov er udlagt.
Læs også om fakta på http://www.folkets-stralevern.no og på http://www.stralskyddsstiftelsen.se der taler de nordiske strålemyndigheder midt imod, og som har udarbejdet nyttigt informationsmateriale.

Forebyggelse af trådløse skadevirkninger på børn og gravide har lange udsigter i Danmark. Vi må hjælpe hinanden med oplysninger om, hvordan vi kan beskytte os selv, vore børn og børnebørn mod tidens trådløse forurening.
Click here to view the source article.
Source: Arbejderen, Bente-Ingrid Bruun, 29 Mar 2016

Tidens kanariefugle
Denmark Created: 2 Feb 2016
Forurening med trådløs teknik og kemiske stoffer øges dag for dag - Flere og flere mennesker reagerer med ElectroHyperSensitivity (EHS) og Multiple Chemical Sensitivity (MCS). I dag kan disse miljøreaktioner heldigvis diagnosticeres objektivt i udlandet. Det er på tide, at de danske subjektive og individuelle skøn om EHS og MCS som funktionelle lidelser ophører. Vi skal have stoppet tidens fejlvurderinger og fejlbehandlinger. Historisk set har danske neuropsykologer fejlvurderet mennesker med et malersyndrom, og nye fejlvurderinger er desværre kommet til, når det gælder mennesker med EHS og MCS, der må vurderes som nutidens kanariefugle. Lyt til dem og afskærm gravide og småbørn i tide, så de ikke bliver unødigt helbredsskadet. Det er allerede lovfæstet i Frankrig.

læserbrev i Information mandag d. 1. februar 2016
(kilde-link forneden kræver abonnement for at tilgå).
Click here to view the source article.
Source: Information, Bente-Ingrid Bruun, 01 Feb 2016

Ikke psykisk: forskere kortlægger objektive bio-markører for EHS
Denmark Created: 16 Jan 2016
Franske forskere har kortlagt bio-markører der objektivt diagnosticerer EHS i patienter, også kendt som elektro-hypersensitivitet.

I 2009 bekendtgjorde den kendte franske Professor Dominique Belpomme at jagten var begyndt på objektive diagnostiske kriterier for EHS og November 2015 publicerede Belpomme og kolleger deres længe ventede videnskabelige undersøgelse...

*SNIP* læs hele artiklen her:
http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk/biomarkoerer-for-ehs-kortlagt
Click here to view the source article.
Source: Rådet for Helbredssikker Telekommunikation, H. Eiriksson, 16 Jan 2016

Din telefon afslører alt: Deler du også dit privatliv med Apple og Google?
Denmark Created: 15 Dec 2015
Kortprogrammer på din iPhone og Android-telefon gemmer masser af data om dit privatliv - læs her hvordan du bedre beskytter dig selv.

Jeg har ikke fortalt det til dem...

Alligevel ved Google nu, at jeg i dag - mandag middag - var i Nordhavnen. Og at jeg for nogle uger siden besøgte flere adresser i Kina under en rejse til Huaweis fabrikker.

Related news:
Aug 2013, Germany: iPhone = spyPhone. Logs all your movements

De ved ikke, hvorfor jeg var i Nordhavnen (for at teste en sonar til at lede efter fisk, red.). Eller hvem jeg talte med i Kina (en masse chefer hos Huawei, red.)

Men Google ved sandsynligvis - som Apple - en masse mere om, hvor jeg, du, dine venner og familien har været. I hvert fald hvis de har en telefon.

Hvert et skridt gemmes
Forklaringen er lige enkel, som den er skræmmende: hver gang du bruger enten Google eller Apples kortprogrammer, samles der data sammen. Og du har selv givet lov til det.

Du har sikkert glemt det - at kortprogrammet spurgte om adgang til din placering, så det kan finde ud af, hvor på kortet du er.

Men hos Google er indsamlingen af data meget voldsom - hvert et skridt, hvad tid og hvor du tog det gemmes i detaljer.

Prøv blot - som Google Kort-bruger - at Google sætningen 'My location history'. Log herefter ind på den øverste side, som søgningen viser - og pludselig dukker der kort op dag for dag, som viser alle de steder, du har været.

Google ved med ret stor sikkerhed også, hvor du bor - og hvor du arbejder, hvis du gennem længere tid har brugt deres korttjeneste på din telefon.

Sådan beskytter du dig
Den nemmeste måde at beskytte sig mod snageriet er naturligvis at lade være med at bruge kortprogrammerne.

Men du kan også vælge løbende slette de data, som fx Google har samlet sammen.

Også hos Apple, hvor kortprogrammet automatisk følger med på din iPhone, skal du være på vagt.

Gå ind i telefonen under Indstillinger, find punktet Anonymitet, tryk på Lokalitetstjenester - og tjek så punktet Systemtjenester.

I bunden ligger her menuen Hyppige lokaliteter. Og hvis den er slået til, samler Apple - som Google - dine mest besøgte steder sammen og lagrer dem i telefonen.

Det er her, at du kan slå funktionen fra og slette eksisterende data om dit privatliv.

100 procents sikkerhed: drop telefonen
Og hvad så, vil nogle sikkert sukke nu: 'vi har jo ikke noget at skjule'.

Nej, og det er da også svært at skjule ret meget, selv når du tager dine forholdsregler.

Det helt sikre er nemlig slet ingen telefoner eller anden elektronik at have med sig, hvis du vil være i fred.

Men uanset formålet er det rart at vide, hvordan man beskytter sig mod, at Google ved, man er i Nordhavnen eller Kina. I hvert fald den dag man har brug for det.
Click here to view the source article.
Source: Ekstra Bladet, Heine Jørgensen, 15 Dec 2015

Apple Watch burnt into Jørgens arm: Apple won't comment.
Denmark Created: 24 Nov 2015
"I could smell burnt flesh".

October 17th is a day Jørgen Mourtizen will remember.

During a leisure trip at his aviation club, it took only seconds before he was left with a severely burnt arm and a toasted Apple Watch.

"I was heading for the club's bathroom when I suddenly felt an intense pain in my left arm"

"- and at the same time I smelled burned flesh"

The pain and the smell was obviously caused by the watches metal strap that had, somehow, become electrified and was glowing, red hot on his arm.

When I tried to remove it with my right hand, I got burns on my fingers too. It was that hot.

Ekstra Bladet has for weeks tried to get Apple to comment:

- "No comments" is the only reply from Apple's Danish PR bureau. who regard this case as a singularity and therefore something that Apple never comments on.

Related news:
Jul 2015, USA: Users claim the Apple Watch is burning their skin
Click here to view the source article.
Source: Ekstra Bladet, Heine Jørgensen (translation MV), 24 Nov 2015

Tracking Human Mobility using WiFi signals
Denmark Created: 5 Nov 2015
When I started working on understanding social systems, privacy really wasn’t on my mind - But one of the central realizations arising from our SensibleDTU experiment is that privacy needs to be an important part of this kind of research.

I’ve written about this at length elsewhere. One of the things we noticed while digging into terabytes of social data is that data-channels are highly correlated. Information “bleeds through” … something which has serious implications for privacy. Case in point: My group has just released a new preprint (get it here) that shows how the WiFi information routinely collected by your smartphone can easily be converted to precise information about your location. WiFi routers reveal where you live, work, and spend your leisure time. While your phone may have told you that WiFi helps “improve location accuracy”, it may come as a surprise that:

- A majority of apps in the store have access to the list of routers around you (scanned every 20 seconds).
- Your Android smartphone by default scans for WiFi routers even if you disable WiFi.

Our research shows

- How to easily convert WiFi information into geographical position.

- That although it sounds like all WiFi scans might be a lot of data to process, your mobility can be described using just a few of access points. And we have built an Android app which only requires WiFi datato illustrate how this works for your own mobility.

-That if someone knows these routers at some point in time, they will still know a lot about your mobility six months later.

Thus, while WiFi networks are intended for enabling connectivity, they are also a de facto location tracking infrastructure. More generally, our world is becoming more enclosed in a web infrastructures supporting communication, mobility, payments, and advertising. Logs from mobile phone networks (call detail records, CDRs) constitute a global database of human mobility and communication networks. Credit card records form high-resolution traces of our spending behaviours.

*SNIP* read the entire article via the source link below...
Click here to view the source article.
Source: IDA Universe, Sune Lehmann & Piotr Sapieżyńsk, 30 Oct 2015

TV2 trækker vildledende udtalelse fra Kræftens Bekæmpelse tilbage
Denmark Created: 30 Oct 2015
Indsamlingen ”knæk cancer” har indbragt 145 mio Kr til Kræftens Bekæmpelse gennem TV2s velgørenhedsshow - Og Kræftens Bekæmpelse kvitterer ved at levere vildledende information om mobilstråling og kræftrisiko til TV2s hjemmeside.

TV2 bragte ifm. kampagnen en artikel med overskriften: ”Sandt eller falsk: Kan stramme BH’er, mobiltelefoner og stress give kræft?” med Kræftens Bekæmpelse som kilde og hvor afsnittet om mobiltelefoner var faktuelt forkert.

I afsnittet om mobiltelefoner stod der skrevet:

*SNIP* read the entire article via the source link below...
Click here to view the source article.
Source: Rådet for Helbredssikker Telekommunikation, 30 Oct 2015

Stråling gør elever syge
Denmark Created: 29 Oct 2015
En biolog og lærers indlæg i debatten om stråling fra iPad, mobiltelefoner og Wi-Fi skoler.
Bragt i Fyens Stifttidende 23 Oktober (klik billedet nederst for at læse artikel).
Source: Fyens Stifttidende, Pernille Schriver, 23 Oct 2015

 Page 1 of 19   Next›  Last» 
 News item: