«Latest  ‹Forward   News item: 6479  Back›  Oldest» 

Magtmisbrug i Sundhedsstyrelsen?
Denmark Created: 24 Jun 2014
De sundhedsfaglige vurderinger flyttes rundt fra den ene afdeling til den anden, og det er næsten umuligt at få aktindsigt.

Hermed en opfølgning på Bente Stenfalks kritik af Sundhedsstyrelsen (Arbejderen den 17. juni), som ikke blot er utroværdig. Personalet i Sundhedsstyrelsens Juridiske Sekretariat er mestre i at afslå anmodninger om aktindsigt.
Trådløs bestråling

Selvom ledende embedslæge Arne Scheel Thomsen telefonisk har oplyst, at det var direktionen i Sundhedsstyrelsen, der i 2012 besluttede at overflytte den sundhedsfaglige vurdering af ikke-ioniserende bestråling, det vil sige trådløse pulserende og modulerede signaler, til Institut for Strålebeskyttelse, (SIS), som kun har erfaring og kompetencer vedrørende ioniserende bestråling som røntgen og atomkraft, så er det ikke muligt at få aktindsigt i den fagpolitiske begrundelse for flytningen af denne arbejdsopgave.

Flytningen er problematisk, fordi SIS kun anerkender termale, det vil sige opvarmnings-skader. Tidligere er de sundhedsfaglige vurderinger flyttet fra Center for Forebyggelse til Afdelingen for Sundhedsfremme. Hvorfor skal denne arbejdsopgave flyttes rundt og rundt i Sundhedsstyrelsen?

Institutleder Mette Øhlenschlæger fra SIS har siden misinformeret ombudsmanden, og den juridiske konsulent Peter Yde i SIS bagatelliserer løbende ikke-termale skadevirkninger som el-overfølsomhed samt nedsat opmærksomhed og koncentration, når borgere henvender sig.

Kan jurister vurdere sundhed?

Det er ikke kun børn og unges digitale vaner, der giver disse gener. Hvordan kan en jurist udtale sig om sundhedsfaglige vurderinger?

Sundhedsstyrelsens Juridiske Sekretariat afslår aktindsigt efter både den gamle og nye offentlighedslov, og i dette tilfælde skulle det ud fra et identifikationskrav i offentlighedslovens paragraf 4 ikke være muligt at finde frem til det dokument, som skulle være omfattet af min anmodning.

Tager direktionen ikke referat af deres møder eller er der tale om mundtlige beslutninger, så Sundhedsstyrelsen kan undslå sig en borgers anmodning om aktindsigt? Det lugter af magtmisbrug og tilsigtet hemmelighedskræmmeri.



Bente-Ingrid Bruun er psykolog og forfatter
Click here to view the source article.
Source: Arbejderen, Bente-Ingrid Bruun, 24 jun 2014

«Latest  ‹Forward   News item: 6479  Back›  Oldest»