«Latest  ‹Forward   News item: 4060  Back›  Oldest» 

Ingen mobilmast i Jersie Landsby
Denmark Created: 25 May 2009
Solrød: En omstridt sag har fundet sin afslutning - Og den er lykkelig for en lang række borgere i Jersie landsby. De får deres ønske opfyldt og slipper for at få sat en 36 meter høj mobilmast op på Nordre Byvej. Det står fast, efter Økonomiudvalget i Solrød i mandags sagde nej fire teleselskabers ansøgning om lov til at forbedre dækningen med opsætning af masten.

- Hvor er det rart at høre, lyder det spontant fra Hanne Göth fra Sdr. Byvej. Hun er en af de mange borgere, der har kæmpet for, at landsbyen holdes fri for den høje mast. Modstanden har været massiv og inkluderer 118 underskrifter og 60 elektroniske protester til Solrød Kommune.
- Det er jo faktisk hele byen, der har været imod, og jeg er så glad over, det har gjort indtryk. Det er sådan, demokrati fungerer, det er helt perfekt, siger Hanne Göth, som i lighed med de andre protesterende borgere aldrig har ønsket en bedre dækning for mobiltelefoni, som »fungerer fint nok«. Til gengæld var hendes modstand båret af dels frygt for sundhedsskadelige risici ved at bo i nærheden af en mobilmast. En frygt, som Sundhedsstyrelsen godt nok ikke kan finde beviser for, men »så må man lade tvivlen komme især børnene til gode«, siger Hanne Gøth, der nu glæder sig over, at de folkevalgte i Økonomiudvalget i mandags valgte at trodse administrationen. Dens indstilling lød på et ja til at give den dispensation fra naturbeskyttelsesloven, som i givet fald skulle til for at lovliggøre den høje mast så tæt ved kirken.
Vil skæmme kirken
Loven dikterer, en beskyttelseszone på 300 meter omkring kirken, hvor i der ikke må opføres noget over 8,5 meter i højden, da det kan virke skæmmende på kirken. Det kaldes også højdebyggelinien. Den omtalte masts placering var 225 -250 meter fra kirken, og dermed for tæt på ifølge loven. Et faktum, Jersie Menighedsråd har påpeget.
Administrationen vurderede dog, at »der i det konkrete tilfælde kan meddeles dispensation, da overskridelse af højdebyggelinien er meget beskeden, og da de særlige fysiske forhold i kanten af Jersie bevirker, at masten ikke vil påvirke indsynet til kirken«.
Alligevel traf Økonomiudvalgets fem medlemmer - i fuld enighed på tværs af partiskel - i mandags beslutning om at afslå dispensationen, »da man skønner, at masten ville skade indsynet til kirken«, som der står i mødets referat.
- Det er også rigtigt, siger Hanne Göth og uddyber:
- Beslutningen falder fint i tråd med den lokalplan, administrationen og rigtig mange borgere har gjort et stort stykke arbejde for at få udarbejdet. Det gør det svært at få dispensation til at opføre en skorsten eller bygge garagen om, og så kan det heller ikke passe, der kan dispenseres til at sætte en mobilmast op. Det ville være en hån. Jeg er meget glad for, den ikke bliver til noget.
Det er ikke lykkes at få en kommentar fra borgmester Niels Hörup (V).

Click here to view the source article.
Source: Sydkysten, 22 May 2009

«Latest  ‹Forward   News item: 4060  Back›  Oldest»