«Latest  ‹Forward   News item: 4425  Back›  Oldest» 

Ericsson fyrer og lukker dansk afdeling
Denmark Created: 11 Nov 2009
Hele forsknings- og udviklingsafdelingen skal lukke. "En ulykkelig situation," lyder det fra Ericsson-chef.

Igennem flere år har Ericsson Diax i Struer udviklet bredbåndsudstyr, men det slutter nu.

I dag meddeler Ericsson Danmark, at televirksomheden lukker sin afdeling i Struer, hvor cirka 200 arbejder. Dermed mister Ericsson en tredjedel af sin samlede medarbejderstab i Danmark.

Det er konsekvensen af en større spareplan, som Ericsson iværksatte i januar med henblik på at nedbringe omkostningerne i koncernen med syv milliarder kroner ved indgangen til anden halvdel af 2010.

Udover Struer bliver også en lignende afdeling i England ramt. Udviklingen af produkterne samles i stedet i Italien.

"Det skal ses i forhold til den større plan, og forud for beslutningen har der været en grundig analyse, hvor vi har besluttet at konsolidere aktiviteterne på ét site i Genova," fortæller administrerende direktør Lars Tofft.

Total lukning i Struer
Dagens pressemeddelelse fra Ericsson bærer overskriften "Ericsson reducerer R&D aktiviteter i Struer", men der er tale om mere end en reduktion.

"Det er med henblik på at lukke afdelingen i Struer," siger Lars Tofft.

For nylig meddelte en af virksomhedens konkurrenter i form af Nokia Siemens Networks, at koncernen formentlig skulle igennem en større fyringsrunde.

"Den globale konkurrence er ikke blevet mindre, og det tvinger os til hele tiden at holde vores omkostninger for øje," siger Lars Tofft.

Ifølge Lars Tofft vil lukningen ikke ske fra den ene dag til den anden, da der stadig er nogle projekter, der skal afsluttes. Han fortæller videre, at det ikke er muligt at finde en køber, fordi produkterne fortsat vil blive udviklet, men det vil ske i et andet land i stedet.

Samtidig understreger direktøren, at kvaliteten af medarbejderne er høj, og at håber, at de kan finde et job, når de nu står i denne "ulykkelige" situation.

"Det her har intet med et kompetenceproblem at gøre, og deres produkter har også vundet flere priser," siger Lars Tofft.

Ericsson vil nu indlede samtaler med medarbejderrepræsentanter, hvor de skal forhandle om det videre forløb. Det indebærer blandt andet, hvordan Ericsson kan hjælpe ansatte med at blive samlet op af andre virksomheder.
Click here to view the source article.
Source: Computerworld, Povl D. Rasmussen, 10 Nov 2009

«Latest  ‹Forward   News item: 4425  Back›  Oldest»