«Latest  ‹Forward   News item: 637  Back›  Oldest» 

Landets første mobilfrie strand åpner til sommeren.
Norway Created: 22 Feb 2006
Forbud mot mobiltelefon

IKKE I FARSUND Legg mobilen hjemme, jenter, når dere skal på badetur til Farsund i sommer.
Landets første mobilfrie strand åpner til sommeren.

Badegjester som ikke tåler elektrisk stråling og er lei av ringelyder og naboens mobilsamtaler, får et fristed på Sørlandet til sommeren. Formannskapet i Farsund vedtok i går kveld enstemmig å innføre forbud mot mobiltelefoner på stranda på Einarsneset.
Dermed har Foreningen for el-overfølsomme fått gjennomslag for landets første mobilfrie strand.

Mobilforbudet er foreløpig en prøveperiode på to år, og forutsetter at fylkeskommunen godkjenner vedtaket, skriver Farsunds Avis.

Tre ganger tidligere har den lokale el-allergikeren Frøydis Johansen fått avslag på søknader om mobilfri sone på denne stranda. Administrasjonen i Farsund var negativ til forslaget nå også, men i går kveld syntes de folkevalgte at forslaget er en god ide.

God turistreklame
-Vi hører stadig at folk klager over andres mobilbruk og hvor forstyrrende det er, framholdt forslagsstilleren Erling Duvold (Sp) i formannskapet i går kveld. Han snudde stemningen til mobilforbud sammen med kommunelegen og SV-representanten Arne Tregde. De mener at en mobilfri strand er god turistreklame for sommerbyen Farsund.

Initiativtakeren Frøydis Johansen har ført sin mobilfrie kampanje for nettopp denne stranda fordi Einarsneset er skjermet for høyspentledninger og master. Da var mobilplagen siste hinder for en bekymringsfri badesesong.

Hun er selv mye plaget av el-allergi, også stråling fra mobiltelefoner.
-Symptomene varierer veldig etter strålingsstyrken. Det kan være alt fra ubehag, hodepine, dobbeltsyn, kroppsverk, surstoffmangel og tap av energi, har hun forklart til Farsunds Avis.

Vil stoppe mobilutbygging
Foreningen for el-overfølsomme har om lag 200 medlemmer. Foreningen har tidligere oppfordret daværende helseminister Ansgar Gabrielsen om å stoppe videre utbygging av mobilnettet her i landet.
ØYSTEIN ANDERSEN
Click here to view the source article.
Source: ØYSTEIN ANDERSEN. Onsdag 08.02.2006

«Latest  ‹Forward   News item: 637  Back›  Oldest»