«Latest  ‹Forward   News item: 640  Back›  Oldest» 

Enstemmig ja til mobilfri strand
Norway Created: 22 Feb 2006
Farsund formannskap trosset i går administrasjonens forslag om å ikke imøtekomme Frøydis Johansens søknad om mobilfri strand på Einarsneset.
Farsunds Avis skrev lørdag om Frøydis Johansen, som fikk avslag på sin søknad om mobilfri strand i august 2004. Adminstrasjonens innstilling til søknaden var negativ, men formannskapet valgte enstemmig i går å gå for en prøveordning med mobiltelefonfri strand over to år. Formannskapet skal etter gårsdagens vedtak legge saken fram for fylkeskommunen, og håper det blir mulig å slippe ubehag grunnet mobilbruk når årets badesesong tar til.
Forslaget ble fremmet av Erling Duvold (Sp).
– Jeg synes ikke administrasjonens forslag var overraskende, men jeg mener det både er skuffende og kjipt at de ikke ønsker å gå for dette. Såpass må vi kunne få i stand. Det har også interesse i turistreklame, det skriver kommunelegen i sin uttalelse. Jeg tror mange andre også vil bruke denne stranda. Vi hører stadig at folk klager over andres mobilbruk og hvor forstyrrende det er. Dette hindrer ikke allmenn ferdsel, sa Duvold og fremmet deretter motforslag til administrasjonens forslag.

Arne Tregde (SV) foreslo at dette skulle være en prøveordning på to år, noe også Duvold gikk god for.
– Dette er ingen enkel sak. Mange hensyn skal tas, men jeg ser mye positivt i mobilfri strand. Jeg tror at også mange andre vil ha nytte av det. NSB har jo fått togkupéer med mobilforbud. Dette er god markedsføring for Farsund, mente Tregde.
– Dette forslaget gjelder ikke først og fremst allmennheten, men dem som er plaget. Dette er en liten sak for oss, men en stor sak for dem det gjelder, sa Karstein Martinsen (H), som i går var vara for Helge M. Nesheim (Ap).
Johnny Abrahamsen (Ap) påpekte at han også så problemet, men foreslo en gyllen middelvei med et skilt som henstiller til at mobiltelefoner ikke skal brukes. Ettersom han mente at kommunen bør imøtekomme dette behovet, gikk også han for Duvolds forslag under avstemningen.
Saksgjennomgangen ble ledet av varaordfører Magne Havaas (KrF), siden ordfører Margit Brøvig (H) er inhabil, grunnet vennskap til søkeren. Det var derfor bare seks medlemmer som stemte over forslaget.
Click here to view the source article.
Source: Av Signe Marie Rølland, 08.02.06

«Latest  ‹Forward   News item: 640  Back›  Oldest»