«Latest  ‹Forward   News item: 6802  Back›  Oldest» 

Mystisk sygdom i Finland: Unge dør af hjertestop
Finland Created: 7 Jun 2015
I det nordlige Finland dør et usædvanligt antal unge af hjertestop - Årsagen til dødsfaldene er et mysterium.I det nordlige Finland har man svært ved at løse et større mysterium.

Usædvanligt mange unge rammes her af et pludseligt hjertestop og dør. Antallet af de mystiske dødsfald er næsten fordoblet i de seneste fem år, skriver det finske nyhedsbureau FNB.

Det er en helt speciel sygdom, som er årsag til de mange hjertestop. Det siger professor i kardiologi Heikki Huikuri, som er forsker i sygdommen på Uleåbborgs Universitetssygehus.

- Det er en helt speciel sygdom i det nordlige Finland. Der har ikke været konstateret et lignende omfang af sygdommen i Finland eller andre steder i verden, siger professoren.

Årsagen til dødsfaldene skulle være, at der samles bindevæv i de unge menneskers hjerter, og det er altså den samling, som fører til de pludselige hjertestop.

Det er dog fortsat et mysterium, hvorfor bindevævet samles i hjertet - og hvorfor sygdommen er så udbredt i det nordlige Finland. Professoren understreger, at de unge hverken er atleter eller overvægtige.

- Måske skal årsagen findes i næringen, eller det kan måske også være et resultat af hjertemuskelinflammation, siger Heikki Huikuri.

Den bindevæv, som er årsag til hjertestoppene, afsløres først når ligene obduceres. Der er nemlig ingen symptomer på samlingen.

Det finske sygehus har forsket i sygdommen i mere end 15 år og har undersøgt næsten 4000 lig, som alle er døde af et pludseligt hjertestop. I 140 af tilfældene blev en bindevævssamling i hjertet konstateret.
Click here to view the source article.
Source: Ekstra Bladet, Ritzau, 07 Jun 2015

«Latest  ‹Forward   News item: 6802  Back›  Oldest»