«Latest  ‹Forward   News item: 7381  Back›  Oldest» 

5G-succes i Danmark hænger i en tynd tråd
Denmark Created: 31 Jul 2017
5G lover enormt hurtige mobile dataforbindelser, men 5G-sendernes rækkevidde er så kort, at der skal opsættes en sværm af dem rundt om på tage og husmure, og lige den del af udbygningen af det danske mobilnet kan godt gå hen og blive et stort problem, mener teleselskabet 3 i følge Børsen.

En del af problemet handler om, at prisen for at leje sig til en plads på kommunale bygninger ifølge 3 er ganske høj. Hvis den prispolitik fortsætter, vil det gøre businesscasen for 5G vanskelig og dermed forsinke udbygningen.

En anden del af problemet handler om, i hvilken udstrækning mobiloperatørerne må dele master og netværk. 3’s netværksdirektør Kim Christensen ønsker sig ifølge Børsen en mere smidig lovgivning og sagsbehandling.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) skriver til Børsen, at kommunernes prispolitik fortsat er et kommunalt anliggende, men at der findes gode eksempler, som han gerne vil være med til at udbrede. For eksempel er kommunerne i Region Sjælland omfattet af en aftale om ensartet sagsbehandling i forbindelse med mobilmaster. Desuden vil ministeren nedsætte et såkaldt 5G-forum, hvor parterne kan diskutere udfordringerne med udbygningen af nettet.
Click here to view the source article.
Source: Computerworld, Niels Veileborg, 31 Jul 2017

«Latest  ‹Forward   News item: 7381  Back›  Oldest»